petek, 31. januar 2014

Milostljivi!

Dovolite mi kanček predrznosti; naj bom nocoj jaz prva, ki zaželi blaženo noč. 

Ako bo bratov oproda - osebni sel je ob zadnji polni luni podlegel jetiki - predrzen, mu brez skrbi odščipnite jezik. Moja draga guvernanta bi me oštela, če bi brala o nasilju izpod mojega peresa. (Ampak je ni tukaj. Ha.)

Kakorkoli. Želela sem vam povedati, da je bila današnja ježa nadvse vznemirljiva, sploh takrat ko ste poskušali preskočiti rečico, pa ste samo omočili svojo tazadnjo. Mimogrede, priprave na viteški turnir se RES obrestujejo. Med vsem tistim preklinjanjem ste po plemenitosti spominjali na vašega vranca. Kar ni nikakršen kompliment, glede na to sploh ni čistokrven. Vsaj tako mi ji med srkanjem limoninega sorbeta zatrdila najnovejša prsata pridobitev našega gostitelja. (Ste videli kako lahko svojo zašiljeno bradico nasloni na vso to bohoto? Koga hecam, seveda ste.)

Kaj pa menite o lovu na lose? Zaenkrat še niso blizu izumrtja. Če se strinjate, lahko izgubljanje po goščavi uporabiva kot izgovor, da se izogneva plesnemu večeru in ukradeva nekaj samo nama lastnih uric. 
Trije zaporedni popoldnevi primerjanja čipkastih obrob me bodo pokončali, kuharjev fetiš na limonin koncentrat mi počasi začenja razžirati ustno votlino in premočno zategovanje korzetov priletnih devic resno napada moj skrbno negovani čut za estetiko.

Ko bi vedeli, kako lažji je ta teden zaradi vas! Še nikoli nisem srečala gospoda, ki ne bi privzdigoval obrvi ob damskem jezikanju, ali ki se ne bi prvo minuto pozanimal o njeni doti. Ali dvorni priljubljenosti. Vi pa me hladnokrvno povabite na streljanje z lokom in se nato še dostojanstveno pretvarjate, da vam ni mar, ker sem vas gladko premagala. (Ne, nisem nasedla vašim igralskim sposobnostim, da ste mi zmago prepustili. Nihče ni TAKO dober igralec.)

Presneto, skoraj žal mi je, da madame Kunigunda ne komentira mojega "poskusa lepopisa", morebiti bi jo končno kap. Oooh, tisto njeno nosljanje navsezgodaj zjutraj! Sedaj pa moram končati, Matjažek me bo zatožil bratu, če ne zlezem pod odeje preden ogenj ugasne.

Odgovorite čimprej, da me ne pogoltnejo zublji pričakovanja,
vaša L.

P.S. Za plemenitost vašega konja mi je prav malo mar.

Ni komentarjev:

Objavite komentar