ponedeljek, 3. december 2012

Jutranja

Nikoli mi ne bo jasno, kako lahko na dveh kvadratnih metrih (oziroma koliko jih že premore študentska soba) izgubiš copat. Viham nos in hkrati z zadovoljstvom besno udarjam po tipkah. Nocoj sem lahko glasna, cimre ni. So hardcore. 

Ura je nemogoča, jaz pa sem se komaj pred štirimi urami zares zbudila. Moj večni problem, ki posledice kaže zjutraj, ko se je treba začet soočat s svetom. Zanikam jutra. Preziram, ko me skušajo prepričat v lepoto sončnih vzhodov, v roso na travi, ali v celo kakšne, malo bolj poetične, nove začetke. [Da takoj razčistim - novih začetkov NI. So samo nadaljevanja.] Prebujanje je težko, vstajanje iz mehkega (in varnega) sveta boleče. To zadnje mi je uspelo omiliti z mojo najboljšo pogruntavščino ever (yeah, my life is kinda sad) - zvečer skuhaš kavo in lonec nastaviš ob posteljo, da potem lahko zjutraj goltaš ledeno tekočino in tolažiš zverinico, ki prebiva nekje za čelom, da je dobila prvo dozo kofeina, preden je sploh zares odprla oči. Modrooka je rekla, da sem utrgana in da bom umrla, ampak to takoalitako ni nič novega. Da nisem čisto pri pravi, meni tudi Cimra 1, ki nikakor ne more razumeti, zakaj vstajam navsezgodaj, če imam do predavanj vsaj še tri ure. Točno zato, da pridem k sebi. Se kar vidim, kako vstanem pol ure pred začetkom faksa, in nato z bebavim pogledom in polomljenih misli poskušam prisilit vsaj telo, da sodeluje z mano, če že moj duh plava po ljubljanski kanalizaciji. 

In ko sem že pri cimrah: v začetku prejšnjega tedna sem pri odpiranju vrat v apartma podrla nekaj, za kar sem očitno mesec in pol verjela, da je čisto soliden koš. Natančnejši pregled po prostoru pa je razkril, da je Cimra 2 odkrila svoje novo poslanstvo. Namreč rešit svet. Začenši z ločevanjem odpadkov. Kar se mi je sprva zdelo čisto fino, dokler nisem odkrila, da to pomeni približno šest različnih košev in vreč in košar in škatel. Okej, pretiravam. Sem se poskušala natančno priučiti sistema, ampak po tem ko je na vratih moje sobe stala z blazinico 'bombažne' vatke v roki in se spraševala, če jo lahko kljub temu, da na embalaži piše, da je iz 50% nečesa nenaravnega, vrže med biološke odpadke in da če mislim, da je ''ful preveč izguba cajta, da bi ločevala bombažni del od plastičnega'' na palčkah za čistit ušesa, je nisem mogla več jemati resno. Pač. Mam ene svojo pragove. Priznavam; velikokrat so precej nizki.

Najdla copat za epilog. Baraba se je utaboril na radiatorju. Seveda ne pod njim, tam je mesto, kjer je pričakovano, da se bo nahajal.

3 komentarji:

  1. Kaj pa imaš proti novim začetkom? Meni se ravno zdi, da je življenje polno le-teh, sledijo pa si kar eden za drugim. Neskončno število priložnosti se nam pojavlja pred nosom, le zgrabiti moramo pravo, če se ne sliši preveč klišejsko?
    O ločevanju smo tudi v našem stanovanju govorili...šest sekund. V smislu:"a bomo ločval?" "Ne."
    In še eno majhno vprašanje imam zate... Kako za vraga se je copat znašel na radiatorju, če predpostavimo, da ima navadni copat (Pediste Artiodactypper) popolnoma nezmožen letenja, skakanja in ne nazadnje, premikanja na lastno pest? :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Aj agri wit you ;) Ni novih začetkov, lahko pa odpreš novo poglavje v katerem obrneš vse na glavo recimo, ali pa na bolje neki pač.
    Sicer pa glede copata, si razmišljala, da so morda cimre z enim copatom igrale fuzbal recimo.
    Za mačka sem pa slišal in tudi pomaga, če pred spanjem popiješ dva deci čistga limoninga soka, sicer se pačiš kot da si pojedel hidroksid ali neki, čez pa poješ kos kruha. Zjutraj si baje kot rožica. Meni osebno pomaga, da se pred spanjem nažlampam ledenega čaja.
    V glavnem ločevanje odpatkov, ločevanje hrane, sem za oboje. Ločujem odpadke in ločujem meso od kosti.

    OdgovoriIzbriši
  3. @NuckinFuts (vem, da sem ti že odgovorila, ampak dajmo zadeve ohranit transparentne)
    Torej: zdi se mi, da nove začetke zjebejo predvsem 'duhovi preteklosti'. Te ščipajo za vrat in ti šepetajo v uho. Vlečeš zraven vedno ene pakete (večje ali manjše), ki bodo vplivali na to, kako se se boš obnesel pred in med novimi izzivi.

    No, vidiš, tukaj pa se zalomi že pri tvoji predpostavki, da imam opravka z navadim copatom. Ta je vrste Pediste Izginutis, ki je bližnji sorodnik Pediste Lettitsa. Oboji si lastijo posebne sposobnosti kamufliranja. V groznih situacijah se znajdem. : )

    @Kracalnik
    gl. zgornji odgovor. : )

    OdgovoriIzbriši